Këshillimi i karrierës

Këshillimi i karrierës

A ja vlen qe ta le punen qe me pelqen per nje page me te larte?

Le ta pranojmë, është e vështirë që të injorosh të ardhurat më të larta në një punë tjetër dhe jo pak njerëz zgjedhin të lënë një punë që e duan. Megjithatë jo pak të tjerë pendohen për pozicionin e ri dhe kulturën e punës. A është të paturit një punë që e do më e rëndësishme se paratë? Vështirë të themi “po” ose “jo”, por në rast se jeni në këtë situatë, disa pyetje mund t’ju ndihmojnë që të merrni një vendim.

 

A jeni gati të hiqni dorë?

 

Mendoni për raportin që keni me kolegët, menaxherët, komunikimin me punëdhënësit. A jeni të gatshëm të hiqni dorë? Të paturit një ekip mbështetës që ndikon pozitivisht në gjendjen tuaj nuk gjendet lehtë, prandaj sigurohuni mirë para se të largoheni.

 

Pas këtyre pyetjeve, krahasoni të mirat dhe të këqijat e punës aktuale dhe asaj ku pretendoni të shkoni. Të kesh një karrierë, të punosh me një staf që të mbështet dhe të bësh punën që do, ndonjëherë nuk ka çmim.

 

A meritoni vërtet më shumë?

 

Përpara se të kërkoni rritje rroge, bëni një analizë të punës suaj dhe shihni nëse punoni më shumë se të tjerët dhe a meritoni vërtet më shumë para. Nëse po, jepni shembuj konkret. Nëse vërtet e doni punën që bëni, mund të bisedoni me shefin/en për një rritje ose bonuse.

 

Burimi: www.careercast.com