Këshillimi i karrierës

Këshillimi i karrierës

Si t'i pergjigjeni pyetjes "Sa eshte paga juaj aktuale?"

Sa është paga juaj aktuale?

Sa herë që lind kjo pyetje gjatë një kërkimi pune, ju jeni duke pyetur veten nëse duhet të përgjigjeni me sinqeritet (gjë që mund të rezultojë në një ofertë më të ulët se sa dëshironi), të gënjeni (që nuk është zgjedhja e duhur në një intervistë pune) ose të kryeni një taktikë intervistimi për të dalë nga situata.

Pra, mund të ndiheni më mirë diku ditur se një numër në rritje i qyteteve dhe shteteve po luftojnë kundër kësaj pyetje jo-etike (përfshirë Kaliforninë, Delaware, New York City dhe më shumë). Nuk është vetëm sepse është e vështirë, por sepse mund të përjetësojë boshllëqet e pagave.

Siç shpjegon Ariane Hegewisch, drejtoreshë e programit të punësimit dhe fitimeve në "Institutin për Kërkimin e Politikave të Grave", është tipike që kompanitë të punësojnë dikë dhe t'u japin atyre një përqindje rritje nga paga e tyre e mëparshme, le të themi 10% ose 15%.

Lajmi i mirë është se rregullat mund t'i japin përparësi kujtdo që mendon se është paguar në mënyrë të padrejtë në pozicionin e tij të punës të mëparshëm. Por ne të gjithë e dimë se vetëm për shkak se diçka është jo ok moralisht nuk do të thotë se nuk do të ndodhë kurrë.

  • Shmangni vendosjen e shifrës nqs ju jepet para intervistës një formular për të plotësuar me të dhënat tuaja
  • Devijoni ose riformuloni pyetjen e intervistës
  • Jepni një "shifër midis pasi të keni një diapazon që është një ofertë pagese që do të ishit të gatshëm ta pranoni
  • Vlerëso veten
  • Thuajeni pagën tuaj (nëse mendon që do t'ju ndihmojë).

Burimi: themuse.com/advice/answer-illegal-salary-question-right-way