Shëndeti dhe Psikologjia e Punës

Shëndeti dhe Psikologjia e Punës

10 mënyra për të punuar me zgjuarsi duke përdorur inteligjencën emocionale

Ne kemi nevojë për inteligjencën emocionale (IE) aty ku kemi më pak gjasa ta gjejmë atë: në punë.  Në vazhdim gjeni 10 mënyra për ta bërë punën tuaj më të thjeshtë duke përdorur inteligjencën emocionale. 

  1.  Përdorni aktivitet fizik ditor për të shtuar energjinë në ditën tuaj.
  2.  Lejoni tju shprehin dhe ndjenja, jo vetëm mendime.
  3.  Vendosni kufinj emocionalë me koleget dhe shefin.
  4.  Mos merrni asnjë vendim të bazuar vetëm në të dhëna, përdorni dhe intuitën tuaj.
  5.  Jini fleksibël dhe mos tregoni kokëfortësi.
  6.  Jini zemërgjerë dhe lejojeni kolegun të fitoj debate nqs për të është e rëndësishme. 
  7.  Filloni çdo koment negativ me një koment pozitiv.
  8.  Flisni kur mendoni se diçka është e rëndësishme për tu diskutuar.
  9.  Dëgjoni me empati dhe mundohuni të vini veten në vendin e tjetrit.
  10.  Filloni të mësoheni me faktin që nuk do të jeni perfekt në detyrat që ju jepen.

 

Për të lexuar artikullin e plotë klikoni ketu