Shëndeti dhe Psikologjia e Punës

Shëndeti dhe Psikologjia e Punës

Tipare të karakterit që tregojnë një inteligjencë të lartë

Me kalimin e kohës, kemi krijuar shumë personazhe stereotipe në kulturën pop, të cilët janë më të zgjuar se të gjithë të tjerët dhe veprojnë në mënyra të jashtëzakonshme. E vërteta është se njerëzit me IQ të lartë ndajnë mjaft tipare të personalitetit që sfidojnë stereotipin intelektual. 

 

Njerëzit me IQ të lartë:

 

 • Lexojnë shumë
 • Janë modestë
 • Kanë një fjalor të zgjeruar
 • Janë empatikë
 • Kanë vetëkontroll
 • Janë kuriozë
 • Shijojnë të qenurit vetëm
 • Mendojnë jashtë kornizave
 • Janë të çrregullt
 • Janë të vëmendshëm
 • Janë kreativë
 • Janë të vetëdijshëm për kufijtë
 • Janë mendje hapur
 • Besojnë në gjykimin e tyre
 • Kanë humor të zi

 

Lexoni më shumë këtu >> https://businessmag.al/tipare-te-habitshme-te-karakterit-qe-tregojne-nje-iq-te-larte/