Të përgjithshme

Të përgjithshme

3 keshilla si te ndihmoni nje mik i cili sapo ka humbur vendin e punes

Flitet gjjithnjë e më shumë për krizë, për rritje çmimesh dhe rritje kostosh.
Humbja e një pune do të thotë shumë më shumë sesa thjesht të humbasësh një burim të ardhurash. Ka gjithashtu humbje të komunitetit, vetëvlerësimit dhe identitetit. Pushimi nga puna sjell tek personi ndjenja turpi ose faji, madje herë-herë edhe gjendje depresive. Dëshira për të qetësuar ose ndihmuar një mik që sapo ka humbur punën është një reagim i natyrshëm. Njerëz të ndryshëm reagojnë në mënyra të ndryshme ndaj humbjes. Për këtë arsye, është e këshillueshme ta pyesni mikun tuaj se çfarë kanë nevojë në atë moment. Ai mund të ketë nevojë për një kafe, për një  përqafim ose thjesht ka nevojë për dikë që ta dëgjojë.

Më poshtë 3 këshilla kryesore si të ndihmoni mikun tuaj:

  • Shmangi ofrimin e këshillave
  • Mundohuni t’i jepni qetësi dhe t’ia bëni të qartë se jeta është shumë më shumë se një vend pune
  • Ndani me shumë kujdes përvojat tuaja që mund të keni patur me humbjen apo me ndërrimin e punës.

Mikut tuaj duhet t’i jepni mbështetje dhe jo zgjidhje të ‘problemit’ të tij. Ai e di më mirë cila është rruga më e mirë që ai të kapërcejë një moment të vështirë dhe cilat janë rrugët më të mira për të gjetur një punë të re.

Për më shumë vizitoni: Si të ndihmoni një mik, i cili sapo ka humbur vendin e punës - Business Magazine Albania